Ilyenkor panikszeruen sutok.
Ma sem volt ez maskent.
En kotenyben tettem-vettem a konyhaban, igyekeztem nem a problemakra gondolni, hanem belemerulni az anyagok allaga, szine, illata adta harmoniaba, mikor is Gabor belepett, es szo nelkul csak megolelt, tudta, hogy nem vagyok jol - ma sutottem egy pizzat, aminek a tesztaja teljesen glutenmentes, karfiolbol van, es torta is keszult.
Legalabb csinaltunk valamit, aminek tudunk orulni :)
Hogy teljes legyen a pillanatnyi elegedettseg, megkertem Gabort, hogy fotozza le a remekmuvet.
Mar ott lebegett a lelki szemeim elott a sutemenyhez tartozo bejegyzes prologusa.... Valami ilyesmit akartam mondani:
....ez a sutemeny pont olyan, mint egy jo parkapcsolat. Kivulrol kedves, otthonos, takaros, kellemes, belul pedig eros, tartalmas, pikans....
....ez a sutemeny pont olyan, mint egy jo parkapcsolat. Kivulrol kedves, otthonos, takaros, kellemes, belul pedig eros, tartalmas, pikans....
Dudoraszva szeltem, dekoraltam a tortat, vartam, hogy Gabor osszeallitsa a fotos felszerelest, elkepzeltem, milyen gyonyoruseges lesz, amit alkotok.... Majd a kovetkezo pillanatban belelogott a kezem a bilibe, s kiabaltam Gabornak:
- Ne hozd le a cuccokat! Ezt nem fotozhatod le!!
- Ne hozd le a cuccokat! Ezt nem fotozhatod le!!
- Miert Draga, mi tortent?
- Ez ugy nez ki, mint a vajas kenyer dekor cukorkaval a tetejen!
Azert Gabor csinalt nekem olyan kepet, amin tenyleg szep lett a suti :)
Abban azert megegyeztunk, hogy igazan klassz dolog lenne, ha az izet es az illatat le le lehetne fotozni. Az bizony pazar eredmenyt adott volna :)
Abban azert megegyeztunk, hogy igazan klassz dolog lenne, ha az izet es az illatat le le lehetne fotozni. Az bizony pazar eredmenyt adott volna :)
Hozzavalok (2 szemelyre)
Foto: Feel Delight Photography |
1,5 dl Guinness (vagy mas barna sor)
1/2 dl tejszin
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojas
2,5 dkg keseru kakaopor
14 dkg liszt
sutopor
A tetejere
10 dkg natur kremsajt
5 dkg (por)cukor
1/2 dl tejszin
Elkeszites
1. A sutot melegitsd elo 180 fokra. A sort tedd fazekba, add hozza a vajat es a cukrot, melegitsd oket, amig osszeolvadnak, de ne forrald fel. Utana ontsd bele a tejszint is.
2. Egy keves sorben keverd el a kakaoport, es add az elozo kutyvalekhoz. Add hozza a tojast is.
3. Vegul keverd bele a lisztet es a sutoport, egyenletes masszat kell, hogy kapj.
4. Vajazd ki a tepsit, es kb. 35 perc alatt susd meg.
Topping
A tejszint verd fel kemeny habba, majd keverd simara a sajttal es a cukorral.
Hagyd egy kicsit hulni a sutit, es utana kend be vele, hogy ne folyjon szet a magas homerseklet miatt!
(Az eredeti receptet a dolcevitablog.hu-n talaltam)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése