Az ugy kezdodott, hogy amiota itt kint vagyok Angliaban, nem foztem lencset. Nem is ertem, hogy feledkezhettem meg rola!
Gondoltam hat, beszerzek egy adagot otthonra, legyen mibol fozni.
Ha hiszed, ha nem, egyszeruen nem talaltam klasszikus "szaraz" lencset, kenytelen voltam konzervet venni.... Na mindegy is.
Annyit idot megsporoltam vele, hogy nem kellett beaztatni fozes elott.
Mindennek megvan az elonye :)
Hozzavalok
25 dkg lencse
1/2 lilahagyma
1 repa
1/2 paszternak
2 gerezd fokhagyma
1 dl passata (paradicsom)
csili
so
olivaolaj
Elkeszites
1. Ha Neked van rendes lencsed, akkor fozes elott aztasd be par orara
2. Amikor nekifogsz a fozesnek, akkor eloszor pucold meg a hagymakat es a repat, majd olivaolajon futtasd meg. A repakat karikazd fel, es add a hagymahoz, vegul boritsd bele a lecsopogtetett lencset is.
3. Ontsd fel annyi vizzel, ami boven ellepi (kb. 6 dl), es add hozza a paradicsomot. Sozd, zoldfuszerezd (en kakukkfuvet tettem bele), majd dobd hozza a csilit (eros csili volt itthon, ket karikat tettem csak a levesbe - boven eleg volt!)
4. Kb. 30 percig kell fozni a levest. A lencset csekkold majd, hogy milyen az allaga, ha az finom, akkor keszen van az ebeded :)
Gazdag, illatos, izletes lett.
Ha kivanod, akkor tegyel bele egy kis szaraz tesztat (mielott elzarod a leves alatt a langot, elotte add hozza a tesztat es fozd nehany percig), vagy szaggass bele csipetket :)
Friss kenyerrer talalva....
Nyami :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése