2014. június 15., vasárnap

Oreo - kiforditva, eperrel

Gabor a minap hozott haza meglepibe Oreot, gondoltam az ugy tul snassz lenne - onmagaban megenni, ugyan!
Kellett egy kis csavar.
Ezt a receptet a "sutitakarok" blogon talaltam.

Mondanom sem kell, eleg jo lett a vegeredmeny :)

(ezuton is koszi a fotot Gabornak)

Hozzavalok (kb. 20 golyocskahoz)
Foto: Feel Delight Photography
175 g Oreo
75 g mascarpone, vagy natur sajtkrem
40 g fehercsoki
pici etolaj vagy mas, semleges izu olaj

Elkeszites
1. A kekszet tedd a botmixer keses edenyebe, abban dolgozd morzsasra. Anyaektol kaptunk legutobb egy eleg klassz gepet, azzal kb. 10 mp alatt keszen volt.
2. Vedd ki a kest a mixerbol, vagy szord at a morzsat egy talba, ahol hozzakevered a mascarponet. Olyan allagu masszat kell kapj, amit konnyen lehet majd golyocskazni. Ne legyen se tul szaraz, se tul ragados - ahogyan a kokusz golyot is kell csinalni.
3. Amikor kesz a massza, fedd le az edenyt, es tedd hutobe minimum fel orara, de akar egy ejszakat is bent pihenhet (en ennyit hagytam, tokeletes lett!)
4. Amikor kiveszed, akkor nedves kezzel formazd meg a golyokat, tedd tanyerra es a tanyert ujra tedd vissza a hutobe, addig, amig a fehercsokit megolvasztod.
5. A fehercsokit egy pici olajjal olvaszd fel goz felett, vagy mikroban. Eloszor a csoki 2/3-at olvaszd meg, majd amikor folyik, akkor add hozza a maradek 1/3-ot. Ez a manover azert szukseges, mert igy temperaljuk a csokit, igy szepen fog megdermedni, nem lesz foltos, nem fog kicsapodni rajta a kakaovaj.
Amikor kesz, akkor csorgasd a golyocskak tetejere a csokit, es csak annyira tedd vissza a hutobe, hogy eppen radermedjen.

Szeletelj hozza epret, szinben, izben felulmulhatatlan parositas!

Es hogy ez milyen lehet sajat keszitesu Oreobol?
Azt legkozelebb elmeselem ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése