2014. június 6., péntek

Epres-mandulas suti

Vegre itt is lehet "hazai" epret vasarolni.
Az arab soron, original, brit epret :)
Vesszuk is renduletlen, felhasznalasa megunhatatlan :)

Mutatok egy nagyon konnyen elkeszitheto sutit, meg a mi bena, sutesre alkalmatlan sutonkben is finom lett :)

Hozzavalok
15 dkg vaj (meg a legelejen vedd ki a hutobol, hogy megpuhuljon egy kicsit)
1 tojas
8 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg daralt mandula
1/2 rud vanilia magja (vagy vanilias cukor, ha azt hasznalsz)
1 ek sutopor
35 dkg eper

Elkeszites
1. A tojast usd egy talba, es keverd ki jo alaposan a cukorral.  A puha vajat kockazd fel aprobb darabokra, es azt is keverd a tojasos masszahoz.
2. Szord bele az osszes tobbi szaraz hozzavalot. A sorrend tulajdonkeppen mindegy, nalam egyetlen szabaly uralkodik: a   sutoport mindig a lisztbe keverem, es utana mehet a tobbi.
3. Az epreknek szedd le a zoldjet, es vagd szeletekre (nekem kozepes epreim voltak tegnap, 3 szeletbe vagtam oket)
4. Vajazz ki egy tepsit (vagy ha van sutopapirod, akkor beleld ki vele), es a teszta felet gyomoszold az aljara. Ekkor mehetnek bele az eper szeletek, es a tetejet fedd be a maradek tesztaval.
Nekem kellett hasznalnom az ujjamat, hogy elegyengessem - legy bator es kreativ :)
5. 20 perc alatt megsult, de figyelni kell, mert ez tenyleg nem a vilag legjobb tuzhelye. Amikor kellemesen megbarnul a teteje, akkor szurd meg villaval, es ha nem ragad ra a teszta, akkor ki lehet venni, megvarni, mig hul egy kicsit, es akar egy kiados leves utan ebed gyanant szabad elfogyasztani :)
    (uzsonnara egy pohar tejjel... yammi :))

u.i.: A recept a csakapuffin.cafeblog.hu-rol szarmazik, kisebb modositasokkal adom tovabb a tudast :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése