Kicsit fanyarabb, savanykasabb, mint az epres, de nyari estekre kivalo vacsora :)
Hozzavalok
2 db korte
![]() |
via Pinterest |
2 ek citromle
1,5 ek cukor
50 g liszt
40 g hideg vaj
40 g zabpehely
30 g mandula (orolt, vagy szeletelt)
40 g cukor
Elkeszites
1. Hamozd meg az almat es a korteket, keverd el a citromlevel es a cukorral, majd boritsd egy kivajazott tepsi aljara.
2. Keszitsd el a morzsat:
A lisztet morzsold ossze a hideg vajjal (ezt megint ugy a legegyszerubb, ha apro kockakra vagod a vajat). Ezt a muveletet kizarolag kezzel tudod jol megcsinalni. Addig morzsold oket, amig jo kis morzsa lesz belole.
Ezutan mehet bele minden mas (zabpehely, mandula, cukor). Szord a gyumolcsok tetejere, de ne keverd ossze oket. Fedje be az almat, kortet, elomelegitett sutobe told be, 20-25 perc alatt barnul meg a teteje, akkor van kesz :)
Langyosan a tepsibol kanalazva, esetleg egy kis vanilia fagyival bolonditva.... vagy hidegen, ebed utan, kivalo! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése