River Cottage uj konyveben olvastam ezt a receptet, keves hozzavaloval keszul, bizlmatlan voltam, de meg kellett csinalni a szekrenyben levo cukkinit.
Allati finom lett a vegeredmeny, Gabor szerint ilyet minden heten fozhetek (a baj csak az, hogy ezt olyan sok etelre mondja, hogy nincs annyi nap a heten :))
Hozzavalok
250 g cukkini
vaj
3 ek oliva
2 gerezd fokhagyma
1/4 zacsko teszta
1 zacsko mozzarella
1 dl tejszin
Elkeszites
1. A cukkinit mosd meg, majd szeleteld fel 3mm-es karikakra (a cukkininek sosem szedem le a hejat)
2. Egy serpenyobe ontsd az olivaolajat (nem az egesz uveggel, hanem amennyit leirtam a hozzavalok kozott :)), es tedd bele a cukkini karikakat. Nem baj, ha nem er le mind a serpenyo aljara, mert ezt nem piritani, hanem parolni kell - a cel tehat az, hogy puha legyen. Megsozod es megborsozod, es addig fozod, amig egesz puha nem lesz. Ez kb. 20 percet fog igenybe venni. Ezt nem kell olyan gyakran keverni, mint a tejberizst, de azert PS-ezni ekozben sem lehet :)
3. A vegen add hozza a fokhagymat is, azzal is keverd ossze.
4. Mikozben fo a cukkini, forralj sos vizet tesztanak, de ne fozd meg egeszen, eleg kb. 6 percig, a vegen ugyanis meg kell sutni, ne legyen ehetetlenul plottyedt a teszta!
5. Amikor keszen van a teszta es a cukkini is, akkor szedd at oket tepsibe, keverd ossze, ontsd ra a tejszint es tepkedd ra a mozzarellat.
6. 20 percig susd.
Akkor lehetsz biztos abban, hogy elkeszult, ha a mozzarella iszonyu gusztan megpirul, plusz a szelen lako tesztak roppanosra sulnek.
Mi konkretan verekedni szoktunk azokert a falatokert :P
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése