Eloljaroban:
A receptet lejegyezni kb. annyi ido volt, mint magukat az elokeszuleteket elvegezni. Ne tessek megijedni a sok betutol :)
Hozzavalok
500 g krumpli
3 ek olaj
500 g paszternak (ha nem tudod, mi az, guglizd ki, erdemes, mert baromi finom!!)
Fuszerek
6 szem bors
1/2 tk csili
1 tk mustarmag
1 tk kurkuma
1 tk so
Elkeszites
1. Egy serpenyot hevits fel egy kicsit (olaj nelkul!), es piritsd meg benne a borsot, a mustarmagot, a csilit, a kurkumat es a sot (vigyazz, mert a mustarmag szeret ugrabugralni!. Ez a muvelet kb. 1,5-3 percet vesz igenybe. Tovabb ne tartson, mert megegnek a fuszerek, a cel pedig csak annyi lenne, hogy kiszabaduljon az illatuk - az aktiv szenet nem szeretjuk :)
2. A krumplit pucold meg, es vagd fel 3-4 cm-es kockakra (de nehogy lemerd oket :) - en regen siman csinaltam ilyet. Akkora kockak legyenek, amikre szivesen nezel ra es szivesen eszed meg oket)
3. Egy labosba tedd a krumplit, onts ra annyi hideg vizet, ami ellepi, ( +egy kicsi sot ) es addig fozd, amig fel nem forr, +1 perc.
4. Mialatt fo a krumpli, hamozd meg a paszternakot, es vagd ugyanakkora kockakra, mint amekkorara a krumplikat vagtad (es ki ne vedd a krumplit a vizbol, hogy osszehasonlitsd :D )
5. Amikor kesz a krumpli, ontsd le rola a vizet (lehetoleg a mosogatoba), es tedd egy tepsibe a paszternakkal es a fuszerekkel egyutt, majd onts ra olivaolajat. 40 percre koltoztesd a sutobe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése