A poffeteget mar egy ideje kiszemeltem magamnak "Moha Konyhajaban", volt is hozza itthon minden, kapva kaptam a remek alkalmon.
Idokozben jottem csak ra, hogy ennek egy ejszakat hutoben kell pihennie, igy maradt estere a mar jol bevalt tejbegriz, reggelire azonban poffeteggel ebresztettem a szuszogokat :)
![]() |
Foto: Feel Delight Photography - Lady Berry Style kooperacio |
10 dkg etcsokolade
5 dkg vaj
1 tojas
5 dkg cukor
1 rud vanilia kikapart magja (v. vanilias cukor)
1 ek tej
1 kk fahej
15 dkg liszt + sutopor
1 ek keseru kakao
+ opcionalis: 1 kk kave (ugy ertem a lefozott kavebol egy kanalnyi. nem a porbol :))
Elkeszites
1. Vizgoz felett, vagy mikroban olvaszd ossze a vajat az etcsokival.
2. Egy talkaban keverd ossze a tojast a cukorral, a vanilia kikapart magjaval, a tejjel, (+kaveval) es a fahejjal.
3. Amikor simara keverted, tedd bele a csokis-vajas lottyot, azzal is keverd el, majd beleszorhatod a lisztet, a sutoport es a kakaoport. Egyenletesen dolgozd el.
Tudom, tudom, vegtelenul csabito a tesztaja. Nehez volt Gaborekat feken tartani, hogy igenis varjak ki turelemmel a reggelt, mert imadni fogjak ezt a sutit frissen kisulve.
A talat azert odaadtam nekik. Amikor nem latom, akkor ki szabad eszegetni belole a megmaradt tesztat. De szigoruan csak akkor, amikor nem latom :)
4. Alufoliaba kell tenni a suti tesztajat, es egy ejszakara hutobe rakni
5. Reggel aztan kivenni a hutobol, varni, amig egy kicsit megpuhul es helyes kis kupacokat kell gombozkacni a tesztabol, kivajazott (vagy sutopapirral belelt) tepsibe tenni, es adagonkent kb. 12 percig sutni.
Az eredeti recept azt javasolja, hogy forgassuk porcukorba a poffetegeket.
Mi icing-sugarral szortuk meg a felet, a masik fele puceran maradt - osztatlan sikert aratott minden verzio :)
Ja, a fb-on pedig itt talalsz meg :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése