2014. április 20., vasárnap

Edesburgonya kremleves csicseriborsoval

Foto: MinimalistBaker



Hozzavalok a csicseriborsohoz
1 konzerv csicseriborso (kb 25 dkg)
3 kanal olivaolaj
so
fokhagyma
gyomber

Egy kicsi tepsibe ontsd a lecsopogtetett csicseriborsot, locsold meg olivaolajjal, sozd meg, nyomj ra 1-2 gerezd fokhagymat, es nehany szelet gyombert.
30 perc alatt susd ropogosra.

Kozben keszitsd el a levest:

Hozzavalok a leveshez
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db edesburgonya (batáta)                                              
1 konzervnyi kokusztej
garam masala, so
olivaolaj

Elokeszuletek
1. Ahogyan az lenni szokott, most is meg kell pucolnod es apritanod kell a hagymat.
Igen, folyni fog a konnyed - engedjed, ad' menjen :))
2. A fokhagymat is meg kell pucolni, es a kezed ugyebe helyezni a fokhagymanyomot (amennyiben ezt a luxust mellozi a haztartas, akkor kicsi szeletekre vagd fel a gerezdeket)
3. Az edesburgonyat is meg kell fosztanod a hejatol, majd kockakra vagni a pucer zoldseget.
4. Bontsd meg a kokusztejet, es helyezd a kezed ugyebe.

Most jon a nagy mutet :)

Egy labos aljara borits olivaolajat, melegitsd meg, es dobd ra a hagymat, nyomd ra a fokhagymat.
Kevergesd, amig megpirul egy kicsit, majd szorj ra garam masalat.
Keverd el azzal is.
Dobd ra a felkockazott krumplit es raontheted a kokusztejet vegul.
Sozd meg, es fedd le.
Addig fozd, amig a krumpli megpuhul - ez kb. 15-20 percet vesz igenybe.
Botmixereld ossze, szedd tanyerba, tegyel bele csicseriborsot es HAMM!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése