2014. február 23., vasárnap

Chilis almafeltet tejberizsre (vagy csak ugy :))

Foto: Pinterest
Hozzavalok
2 szem alma
2-3 kanal cukor
Chili
Fahej
Szegfuszeg
Vanilia
(en forraltbor fuszerkeverekkel oldottam meg, mert nem volt itthon mas)
1 pici viz
Vaj

Ha kesz a tejberizs, (aminek az alap receptjet itt olvashatod), akkor szorj bele egy marek mazsolat, keverd el, es hagyd allni, amig elkeszul az alma.

Az almakat vagd kockara, es vagy serpenyobe, vagy egy kislabosba olvassz fel egy kanal vajat, majd dobald ra az almat (ne tul messzirol, mert lefrocskol, esetleg melle potyog, s masokkal kozosen hasznalt konyhaban az erosen fujj kategoria!), keverd meg, es szord ra a fuszereket. A chilibol picike menjen, a tobbibol mehet mondjuk fel-fel csapott kiskanalnyi, legyen finom az illata.
Egy nagyon pici vizet onts ala, hogy ne egjen meg, es fedd le az edenyt, ugy fozd 5-7 percig, s akkor add hozza a cukrot.
Kevergesd meg, es amikor mar olyan az allaga, amilyennek igazan szereted, akkor kupacold a rizsre, es lehet enni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése