2014. február 23., vasárnap

Tejberizs - a szazarcu

A tejberizs nalunk jolly joker lett az elmult idoben.
25 perc alatt megvan, es akarmilyen gyumolcs van hozza otthon, vagy akar csak egy kis mazsola, kesz a tokeletes desszert, vagy egy konnyu vacsora.
Most az alapot irom le, a lehetseges toppingokat pedig kulon postokban hozom tudomasodra :)

Foto: Pinterest



Hozzavalok (2 szemelyre)
18-20 dkg rizs
pici viz
kb. fel l tej
3 ek cukor

Egy labosban forralj fel kb. ketujjnyi vizet egy csipet soval. (A ketujjnyit ugy szamoljuk, hogy mondjuk a mutato es a kozepso ujjadat egymasra fekteted, nem ugy, hogy a ket mutatoujjad veget osszerinted, es lemered, milyen hosszu :D ).
Amikor gyongyozik, akkor boritsd bele a rizset.
Keverd meg, es fozd. 5 percig.
Az 5 perc leteltevel kezdd el adagolni hozza a tejet. Annyit, hogy ellepje a rizst.
Eltelik ujabb 5 perc, ujra onts ra tejet, hogy ellepje.
Eltelik ujabb 5 perc, ujra onts ra tejet, hogy ellepje.
Eltelik ujabb 5 perc, ujra onts ra tejet, hogy ellepje.
Tedd hozza a 3 ek cukrot. 
Eltelik ujabb 5 perc, ujra onts ra tejet, hogy ellepje.

Lathatod, hogy osszesen kb. 20-25 percre van szukseged :)
Idokozben kevergetni kell, nehogy leegjen, foleg a vegefele, amikor mar kezd megfoni a rizsa :P

Amint kesz, beleteheted a mazsolat, vagy barmit, amihez kedved es ihleted van, vagy aminek a receptjet leirom Neked :D 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése