
20 dkg kuszkusz
fel padlizsan
2 kisebb szal repa
1 nagy marek mazsola
so
fahej
chili
olivaolaj
A kuszkuszt elkesziteni rem egyszeru.
20 dkg-hoz forralj fel 3 dl vizet (figyi, logikai feladvany :) na jo, mindig masfelszer annyi viz kell, mint kuszkusz). Ontsd ra, egy nagyon picit sozd meg (egy kozepes csipet), keverd el, es hagyd, hogy alljon, amig elkeszitesz minden mast.
A dzsindzsa reszehez a padlizsant kell eloszor megcsinalnod.
Szeleteld kb. fel centimeteres karikakra, es azokbol csinalj kicsi kockakat. Teritsd szet egy tanyeron, es sozd le oket, ugyanis egy kis levet fognak ereszteni (en mindig ugy latom, mintha konnyeznenek egy kicsit :)).
Mig azok oromukben konnyuket hullatjak, pucold meg a sargarepakat (en krumplipucoloval szoktam, tok vekonyan le lehet szedni vele a kabatjukat), es vekonyan karikazd fel (persze ne legyen papirvekony, de olyan kellemesen haraphato legyen)
Amikor kijottek a padlizsan cseppjei, akkor egy darab papirtorlovel (low budget haztartas eseten zsebkendovel vagy WCpapirral) itasd fel a nedvesseget.
Hevits olajat egy serpenyoben, (kabe annyit, hogy a padlizsankockak feleig erjen) es dobald bele a padlizsant. Meg kell piritani, ugy lesz az igazan zsenialis.
Ezt is meg kell forgatni idonkent, hogy minden oldala megpiruljon, es latod, hogy mint megvaltozik a padlizsan texturaja, akkor hozzadobhatod a repat es a mazsi-drazsit. En ekkor szoktam raszorni a fuszereket, es lefedem, hogy a repa is megpuhuljon, de csak egy icipicit.
Szoval szerintem ez mindenstul kabe 15-20 perc (pucolastol szamitott idotartam).
Amikor ugy iteled meg, hogy keszen van, akkor keverd ossze a kuszkusszal, szedd talkakba, es lehet enni :)
Szinten boseges idokben parmezan, vagy pecorino mehet a tetejere - persze csak egy lehelletnyi.
(En vettem itt £1-ert finomra reszelt, "hard cheese"-t, aminek olyan a doboza, mint a sonak, es barmilyen olaszos, vagy mediterranabb kajat kivaloan feldob. )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése