Az alap leves kremes, natur, finom, meleg, a gombas feltet pedig, uuuh, anyam!
Illatos, fuszeres, allat jo a texturaja, es minden falatot megbolondit.
Amikor eloszor foztem ilyet Gabornak, azt mondta, ezert a levesert barmelyik etteremben szivesen fiztene :)
Mit ne mondjak, eleg jo erzes ilyen bokokat kapni :)
Hozzavalok ( min. 2 szemelyre)
![]() |
Foto: Feel Delight Photography azaz Gabor :) |
1 dl (hab)tejszin
1 fej lilahagyma
So
Bors
Olaj
Viz
A feltethez
4 szem gomba
So
Bors
Kakukkfu
Borsikafu
Olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
Elkeszites
1. Pucold meg a hagymat, vagd aprora, es tedd felre.
2. Hamozd meg a krumplikat, es vagd kb. egyforma kockara oket.
Ekkor tehetsz olajat a labasba (tudod, annyit hogy a labos aljat pont ellepje), piritsd meg a hagymat, s amikor kesz, dobd ra a krumplikockakat. Keverd el, es huzd fel vizzel. Annyi viz menjen ra, hogy eppen ellepje, ne logjon ki egy krumpli se, de ne legyen tul sok, mert akkor nagyon hig lesz.
3. Szoval krumpli, hagyma a fazekban, sozd es borsozd meg, fedd le, es kb 15-20 perc alatt puhara fo a krumpli (villa altali szurassal csekkolando).
Amikor megpuhult, huzd le a tuzrol, ontsd bele a tejszint, botmixereld ossze, tedd vissza a tuzre - rotty - elzar - kesz.
Gomba
1. A gombat szabaditsd meg a hejatol, es vagd szeletekre (ugy ertem, hogy hosszaban, vekonyra szeleteld, ugy lesz a tuti).
2. Egy serpenyobe hevits olivaolajat (nehany masodpercig), es dobd ra a gombaszeleteket.
Sozd, borsozd, zoldfuszerezd,. Kevergetni kell, hogy ne egjen oda, de nagyon-nagyon gyorsan megcsoffad a gomba, es ha eleg vekonyra szelted, akkor meg is pirul (ha tul vekony, akkor megeg :)) es amikor majdnem teljesen kesz, nyomd ra a fokhagymat is (ha nincs fokhagymanyomod, akkor vagd apro picire, es azt dobd ra). Olyan illata lesz, uuuuuu!!!
3. Keverd ossze, zard el, eees, lehet teriteni.
Szedj talkakba a levesbol, es kupacolj a kozepere a gombababol.
Eszmeletlen finom ebedetek/vacsitok lesz! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése