2014. február 23., vasárnap

Csilis Zoldborso kremleves

Hozzavalok
25 dkg fagyasztott zoldborso
1 fej lilahagyma
1 dl tejszin
viz
so
chili
szerecsendio
kicsi olaj(napraforgo vagy oliva)

1. A lilahagymat pucold meg, vagd aprora, es futtasd meg egy kis olajon (annyi olajat tegyel a labosba, hogy elfedje a feneket. Marmint a labos feneket :))
2. 2-3 perc mulva szorj ra egy keshegynyi csilit, keverd meg, es ontsd ra a borsot.
3. Keverd ossze, es onts ra annyi vizet, hogy kenyelmesen ellepje a borsot. Sozd meg izles szerint (fu, de utaltam, amikor nekem valaki ezt mondta, de sajnos nekem is ezt kell tennem), es szorj bele kabe egy 2/3 kiskanalnyi szerecsendiot.
4. Fedd le, es fozd addig, amig a borso meg nem puhul (kb. 15perc).
5. Amikor puha a borso (meg a heja), akkor huzd le a tuzrol, ontsd bele a tejszint, es botmixereld simara.
Tedd vissza a tuzre, rottyanjon egyet es KESZ.

En magvas kenyeret szoktam piritani hozza, vagy sos turos lepenyt sutok melle :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése