![]() |
Foto: Pinterest |
20 dkg rizs (ez ket emberes, vagy 2 napi adag lesz)
1/2 lilahagyma
1/2 cukkini
1 sargarepa
2 szelet kaliforniai paprika
so
bors
zoldfuszer
viz
(oliva)olaj
First of all a hagymat apritsd nagyon miniaturizaltra. A cukkinit helyes kis kockakra (megpucolni nem kell), a repat szinten (de, azt meg kell pucolni), es a paprikat is (azt sem kell pucolni :D).
Egy labosba onts olivaolajat, egy picit hevitsd, majd szord ra a rizst, es piritsd addig, amig egy kicsit nem feheredik meg. Aztan mehetnek ra a zoldsegek is, forgasd ossze, es ontsd fel vizzel, hogy pont ellepje a rizst.
Fuszerezd meg. So, bors, es olyan zoldfuszer, amihez kedved van - en borsikafuvet es kakukkfuvet szortam bele - bosegesen, es egy lehelletnyi chilit.
Ez egy olyan etel, ami mellett sajnos ott kell allni folyamatosan, ugyanis ahogy elkezd elfoni a viz, meg kell keverni a rizst - ne egjen oda -, es potolni kell a vizet.
Szoval kabe 5 percenkent fel kell onteni ujra annyi vizzel, hogy ellepje, addig, amig meg nem fo. Ez osszesen 20 perc kabe.
Ha kesz, s olyan mar az allaga, mint amilyennek szereted, akkor zard el a gazt, szedd tanyerba az ohajtott mennyiseget, szorj ra egy kis sajtot (mar ha van otthon), es nyalkahartya leegetese nelkul lehet betolni az arcba :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése