2014. január 30., csütörtök

Krumplis teszta

Hozzavalok
Foto: Pinterest

1 fej hagyma (en lilat hasznalok, de a voroshagyma is tokeletes)
5 kozepes krumpli
Pirospaprika
So
Bors
Olaj
Viz
Teszta

Egy labosba tegy fel sos vizet forrni a tesztanak. 

Pucold meg a hagymat, vagd fel aprora.
A krumplit szinten meg kell hamozni, s kb. egyforma kockakra vagni.

Egy labosba vagy serpenyobe onts annyi olajat, hogy ellepje az edeny aljat, melegitsd at, majd szord ra a hagymat, s piritsd meg - ne egjen oda, csak kicsit halvanyuljon a szine (valjon "uvegesse", ahogy az okosok mondjak :)) aztan huzd le a tuzrol, s szord ra a kiskanalnyi paprikat (azert kell lehuzni a tuzrol, hogy ne legyen keseru a pirospaprika). Keverd el a hagymaval, tedd vissza a land fole, szord ra a krumplit, s onts ra annyi vizet, hogy szuken ellepje.

Sozd es borsozd meg izlesed szerint, s fedd le, hogy a krumpli megpuhulhasson.
Amikor ez megtortenik, akkor fakanallal nyomkodj szet nehany szemet (ugy ertem krumpliszemet, ne a lakotarsaidet!!!!), keverd meg, s nezd meg, hogy eleg szaftos-e a sajat izlesedhez merten. Ha nem, akkor meg adj egy kis vizet hozza, s fozd meg egy kicsit.

Idokozben gondolom felforrt a teszta fovo vize is, abba szord bele a kedvednek leginkabb valo tesztat (mehet penne, szarvacska, nagykocka... ahogyan kedved tartja), s 10 perc alatt fozd keszre.
Ontsd le rola a vizet, a tesztat zuttyintsd bele a krumplis bigyoba, keverd el, zard el a tuzhelyet, szedd tanyerba a kajat, esetleg nyiss hozza egy uveg savanyu ubit (ezt szigoruan dozsolos idokben teheted csak meg :)), fujd meg a vacsit, es joizen fogyaszd el :)

Jooooetvagyat :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése