Hozzavalok:
1 db erett avokado
1 gerezd fokhagyma
Natur joghurt (vagy gorogjoghurt - mindezek hijan creme freche)
Nehany csepp citromle
So
Bors
Olivaolaj
+
Inyenceknek: szerecsendio
Elokeszuletek, osszeallitas
1. Vagd negybe az avokadot, ugy ki tudod szedni a magjat (nem lesz nehez eszrevenni, mert bazinagy :))
2. Kessel nyuzd le a hejat, es a husat darabold fel es dobd egy talkaba.
3. Pucold meg a gerezd fokhagymat, es fokhagymanyomoval trancsirozd ra az avokadora
4. Kanalazz ra joghurtot (annyit, hogy rauljon az avokadodarabkakra, de azert ne fedje be a felismerhetetlensegig), sozd, borsozd (szerecsndiozd) izles szerint, es cseppents hozza 6-7 csepp citromlevet, ugy nem fog megbarnulni a dzsindzsa, megorzi szep zold szinet.
5. Lottyints ra olivaolajat - tenyleg nem kell sok, kabe annyi, hogy: sutty-sutty, es kesz.
Botmixereld ossze, dugd el a hutobe nehany orara, ugyanis isteni finom lesz azutan, hogy osszeernek az izek benne <3
Piritosra, vagy sutoben 10 perc alatt atsutott baguettre vagy ciabattara kenve isteni, koktelparadicsommal kiegeszitve egyenesen mennyei!
Jo etvagy :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése