2014. április 23., szerda

Avokadokrem

Ez a szendvicskrem, vagy nemes egyszeruseggel: dzsindzsa - elkesziteset tekintve vegtelenul egyszeru, a vegeredmeny azonban messze felulmulja a vajaskenyer sajttal c. vacsora hagyomanyos kompoziciojat.

Hozzavalok:

1 db erett avokado
1 gerezd fokhagyma
Natur joghurt (vagy gorogjoghurt - mindezek hijan creme freche)
Nehany csepp citromle
So
Bors
Olivaolaj
+
Inyenceknek: szerecsendio





Elokeszuletek, osszeallitas

1. Vagd negybe az avokadot, ugy ki tudod szedni a magjat (nem lesz nehez eszrevenni, mert bazinagy :))
2. Kessel nyuzd le a hejat, es a husat darabold fel es dobd egy talkaba.
3. Pucold meg a gerezd fokhagymat, es fokhagymanyomoval trancsirozd ra az avokadora
4. Kanalazz ra joghurtot (annyit, hogy rauljon az avokadodarabkakra, de azert ne fedje be a felismerhetetlensegig), sozd, borsozd (szerecsndiozd) izles szerint, es cseppents hozza 6-7 csepp citromlevet, ugy nem fog megbarnulni a dzsindzsa, megorzi szep zold szinet.
5. Lottyints ra olivaolajat - tenyleg nem kell sok, kabe annyi, hogy: sutty-sutty, es kesz.

Botmixereld ossze, dugd el a hutobe nehany orara, ugyanis isteni finom lesz azutan, hogy osszeernek az izek benne <3

Piritosra, vagy sutoben 10 perc alatt atsutott baguettre vagy ciabattara kenve isteni, koktelparadicsommal kiegeszitve egyenesen mennyei!

Jo etvagy :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése