2014. augusztus 30., szombat

Vega papus, papucs, papucsa..?! Vegetarianus PUPUSA!

Bocsi, szamomra lehetetlen megjegyezni ennek a fogasnak az eredeti nevet :)
Ennek ellenere megis kedvenc, ugyanis klasszikus jolly joker.
Barmilyen elozo naprol megmaradt, vagy hutoben talalt maradekot eltuntet, vega es husos verzioban is kivaloan szerepel es fel ora alatt elkeszul :)



Az receptet alapotletet HahoPihe oldalan talaltam, O ezt irja az etel eredeterol:
"A pupusa eredetileg egy salvadori etel, ami kukoricalisztbol keszul. A lakossag vandorlasainak kovetkezteben a '60-as evekben kezdett elterjedni a kornyezo teruleteken es mindenki modositott rajta egy kicsit. Elteres a toltelekben es a kulsejeben is felfedezheto. Leven, hogy a magyar konyha kevesbe hasznalja a kukorica lisztet, a magyar csaladoknal jobbara feher lisztbol keszul.
De hasznalhatjuk felesben is, vagy akar teljes kiorlesu lisztekkel, mert a vegeredmeny mindenkeppen kivalo lesz, es szeretni fogjatok."

Ez igy is van :)

En most vegetarianus verziot hoztam Nektek.

Hozzavalok (6 db-hoz) - ez kettonknek egy kiados ebed

30 dkg liszt
1 tk sutopor
1 tk so
0,5 dl olivaolaj
1-1,5 dl viz

Toltelek
2 ek soft cheese (kremsajt)
nehany kanal tejfol, creme fraiche vagy gorog joghurt
1/4 lilahagyma
1/3 kaliforniai paprika
4 apro gomba
Keveske csemege kukorica (en most konzervet hasznaltam)
1 gerezd fokhagyma
so, bors

Elkeszites


1. A tesztat allitsuk ossze a hozzavalok sorrendjeben - annyi vizet adjunk hozza, hogy gyurma allagu tesztat kapjunk. Egy picit sem szabad ragadnia, de tokeletesen ossze kell, hogy alljon.
2. A toltelekhez vagjunk mindent apro darabokra, en ilyenkor arra szoktam csak ugyelni, hogy minden komponens nagyjabol egyforma meretu legyen. Nyilvan a hagyma a legaprobb, de a paprika es a gomba egyforma lett, a kukorica merete pedig adta magat :)
3. Az felapritott zoldsegeket osszekevertem a kremsajttal, a gorog joghurttal es a fuszerekkel (most tettem bele egy kis friss kakukkfuvet is)
4. A tesztat osszuk 6 egyenlo reszre, es kilisztezett munkafeluleten nyujtsuk oket kor alakura.
5. A kozepukbe tegyunk egy-egy kanal tolteleket, es ugy, mint az indiai szamoszanal, osszecsippentjuk a szeluket es szepen osszedolgozzuk, hogy ne folyjon ki belole a finomsag.



Ezutan mar csak a sutes van hatra.
Olaj nelkuli serpenyot forrositunk, es lassu tuzon, darabonkent kb. 5-6 perc alatt keszre sutjuk a batyukat.
Idokozben meg-megforgatom, hogy minden oldala egyenletesen suljon meg.

Isteni finom, laktato ebedet/vacsorat kapunk vegeredmeny-keppen :)

Termeszetesen a toltelek szabadon varialhato, a ragadozo lakotarsunk (alias Bruce Willis :D) peldaul az elozo naprol megmaradt paradicsomszoszt hasznalta fel babbal, kukoricaval, kolbasszal, es igencsak meg volt elegedve a vegeredmennyel :)




Ja, es ha nagyon keresel a facebook-on, segitek, itt megtalalsz :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése