2014. augusztus 28., csütörtök

Tarkonyos gombas-zoldborsos leves

Ez a leves szamunkra tobb szempontbol is kedvenc.


Egyreszt szemelyes jo elmenyem kotodik a levessel valo elso talalkozasomhoz.
Amikor tavaly erost magam alatt voltam, szamos uj baratnore tettem szert - tobbek kozott Zsanival is akkor kerultunk kozelebb egymashoz. (Zsanirol mar tettem emlitest a boros blogja kapcsan).
Istenem, milyen jok voltak azok a delutanok! Osszeultunk harman, Imola, Zsani es en, es konnyu mamorban valtottuk meg a vilagot :)
Az elso ilyen alkalommal keszitette Zsani ezt a levest (ami kulon jol esett, mert az esetek nagytobbsegeben en fozok, es unnepi pillanat, amikor valaki nekem keszit etelt ), es nagy rohoges lett a vege a dolognak, ugyanis bennem akkor realizalodott, hogy a tarkony egy fuszer, es nem hus :D

Azota ha illatos, gyorsan elkeszulo levesre vagyom, ezt fozom.
Meg botmixer sem kell hozza :)


Hozzavalok1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szal sargarepa
4 szem kozepes gomba
kb. 20 dkg fagyasztott zoldborso
1 dl tejszin
so, bors, tarkony
pici olivaolaj

Elkeszites
1. Pucold meg az osszes zoldseget, es kb. egyforma darabokra vagd oket ossze (oke, zoldborsot nem kell :))
2. Onts a labosba olivaolajat, es elobb futtasd meg a hagymakat, majd dobd ra az osszes tobbi zoldseget. Par percig kevergetve piritsd egyutt, majd ontsd fel vizzel. So, bors, fedo - amig meg nem puhul a repa (kb. 20 perc)
3. Amikor megpuhult a repa - na nem tulzottan -, akkor hozza lehet keverni a tejszint, es megszorni az egesz fazeknyi levest tarkonnyal.
Egyet forralok rajta, es kesz :)


A facebook-on is megtalalsz :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése