Nalunk meg mindig tombol az eper laz, de kezdett unalmassa valni a sok edes-epres suti.
Valami fuszeresebbre vagytam, igy csatnit keszitettem.
A tobbiek kedveert sutottem hozza egy nagyon egyszeru csokis muffint - az izek zsenialisan egeszitettek ki egymast, de husevoknek akar hus melle is el tudom kepzelni ezt a szoszt :)
Hozzávalok (kb. 150 ml-es uveghez)
25 dkg eper
5 dkg mez
1 kk so
1 kk balzsamecet
ujjnyi friss gyömbér lereszelve
1/2 szaritott chili paprika osszetorve vagy fiss csili aprora vagva
pár szem rózsabors vagy zöldbors
Valami fuszeresebbre vagytam, igy csatnit keszitettem.
A tobbiek kedveert sutottem hozza egy nagyon egyszeru csokis muffint - az izek zsenialisan egeszitettek ki egymast, de husevoknek akar hus melle is el tudom kepzelni ezt a szoszt :)
Foto: Feel Delight Photography A csatni mellett a malnas zabkeksz lathato :) |
Hozzávalok (kb. 150 ml-es uveghez)
25 dkg eper
5 dkg mez
1 kk so
1 kk balzsamecet
ujjnyi friss gyömbér lereszelve
1/2 szaritott chili paprika osszetorve vagy fiss csili aprora vagva
pár szem rózsabors vagy zöldbors
talalaskor: piritott szezammag (izles szerint friss koriander, de ez nalunk szoba sem johet, Gabor ugyanis ki nem allhatja :))
Elkeszites
1. Mosd meg jo alaposan az epret, es vagd apro darabokra. Dobd bele egy laboskaba, csurgasd ra a mezet es kezdd el fozni.
2. Amikor az eper levet kezd ereszteni, akkor add hozza a fuszereket (termeszetesen izlesre es kreativitasra van bizva, hogy modositod-e a fent irtakat :))
3. 10-15 percig fozd, amig be nem surusodik.
Toltsd csavaros teteju uvegcsbe, es tarold hutoben - amennyiben veletlenul maradna belole :)
1. Mosd meg jo alaposan az epret, es vagd apro darabokra. Dobd bele egy laboskaba, csurgasd ra a mezet es kezdd el fozni.
2. Amikor az eper levet kezd ereszteni, akkor add hozza a fuszereket (termeszetesen izlesre es kreativitasra van bizva, hogy modositod-e a fent irtakat :))
3. 10-15 percig fozd, amig be nem surusodik.
Toltsd csavaros teteju uvegcsbe, es tarold hutoben - amennyiben veletlenul maradna belole :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése