2014. július 10., csütörtök

Cseresznyes maktorta

Te jo eg, hogy hianyzik a cseresznye! 
Tonna szamra szedni, enni, szoszt csinalni belole, fulemre aggatni... 
A meggyel ellentetben ezt legalabb lehet itt is kapni. Meg ha aranyarban merik, akkor is. 
Egy dobozkanyit azert vettem, ez keszult belole :) 


Foto: Feel Delight Photography
Hozzavalok 
3 egesz tojas
10 dkg cukor
5 dkg mak (en egesz makor hasznaltam, szeretem az allagat :))
2 pupozott ek tejfol (en creme fraiche-t hasznaltam)
25 dkg cseresznye

Elkeszites
1. A cukrot elektromos habverovel keverd habosra a tojasokkal. Ki fog feheredni es a sokszorosara no
2. Szitald hozza a lisztet, add hozza a makot es a citrom lereszelt hejat, keverd el, majd keverd bele ovatosan a tejfolt
3. Ontd a tesztat kivajazott, lisztezett formaba, nyomkodd a tesztaba a mosott, magozott cseresznyeket , majd told elomelegitett sutobe. 15 perc alatt kesz :) 

A receptet a dolcevitablog.hu oldalan talaltam :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése