2014. július 9., szerda

Rukkolas cukkini kremleves

Evek ota kacerkodom a gondolattal, hogy cukkinibol levest fozzek, de valahogy olyan bizarrnak tunt.
A cukkininek szamomra onmagaban nem sok ize van, viszont zoldsegeteleknek kivalo alapanyaga.

Nos, valahol talaltam egy receptet, ahol a kreativ gasztromokus rukkolaval bolonditotta meg ezt az olcso, es vegtelenul egyszeru kermlevest.
Gaborral kiprobaltuk hidegen is es melegen is - mind a ketto zsenialis volt :)

Hozzavalok 
Foto: Pinterest

1 cukkini
2 marek rukkola
1 dl tejszin
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
so, bors, szerecsendio
(oliva)olaj

Elkeszites
1. Figyi, meglepo fordulat kovetkezik:)
Pucold meg a hagymat, fokhagymat, s vagd aprora.
2. Mosd meg a cukkinit, a hejat hagyd rajta, es kockazd fel egyforma darabokra (oke, millimeterpapir azert nem kell hozza :))
3. Egy labos aljara onts olajat, melegitsd fel, majd dobd ra elobb a lilahagymat, futtasd meg (ne ugy, mint a kutyakat kell!), aztan keverd el vele a fokit is, majd dobd ra a cukkinit, keverd el, es ontsd fel annyi vizzel, hogy kenyelmesen ellepje. 
4. Sozd, borsozd, szerecsendiozd.
5. Mikor mar elkezd puhulni a cukkini (kb. 10 perc), dobd bele a rukkolat, ossze fog az egesz csoffadni a forro vizben.
6.Huzd le a tuzrol, add hozza a tejszint, botmixereld ossze, egyet forralj rajta (azt mar ujra a tuzon!),
aztan pirits hozza egy kis kenyeret, es nyamiiii :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése