2014. április 25., péntek

Kremes fokhagymas teszta sult paradicsommal

Kis tulzassal azt allithatnam, hogy kb. annyi ido elkesziteni, amig leirom es ujraertelmezem a bejegyzes cimet :)
Azt akarom mondani ezzel tehat, hogy pofon egyszeru az elkeszites, a vegeredmeny pedig onmagaert beszel :)

Hozzavalok (2 szemelyre)
2 marek koktelparadicsom megfelezve
olivaolaj
so

A paradicsomokat tedd tepsibe ugy, hogy a belseje alljon felfele (ugy ertem ne csak a tepsi belseje, hanem a paradicsomok belseje is :D ). Locsold le olivaolajjal, sozd meg, es elomelegitett sutobe (160 fok) susd 20 percig - annyi ido alatt elkeszul a tobbi is :)

A szoszhoz
Foto: MinimalistBaker

1 kanal olivaolaj
8 gerezd fokhagyma
1/2 lilahagyma
2 ek liszt
1 csesze tej
so, bors

0. lepes: tedd fel foni a tesztat! :) (sos vizet forralsz, beledobod a 250 g penne tesztat es 11 perc mulva leszurod)
1. Pucold meg es apritsd fel a lilahagymat. Tegy ugyanigy a fokhagymaval (ahogyan oly' sokszor kertem mar ezelott is :))
2. Wokba vagy labosba onts olivaolajat, es miutan felhevitetted, dobd ra a hagymakat es piritsd meg oket kellemesen.
3. Utana add hozza a 2 kanal lisztet, es alaposan, csomomentesre keverd el a fakanallal.
4. Vegul borithatsz hozza tejet. Pontosan annyit, amennyi szoszt szeretnel vegul a tesztadra. A liszt be fogja suriteni, ugyhogy emellett tenyleg ott kell allni, es lassan, egyenletesen keverni (tilos kozbe a FIFA :D )
5. Sozd, borsozd, es ha van meg turelmed, es botmixered is van, akkor atdolgozhatod vele a szoszt, ugy meg kremesebb lesz.

Kozben valoszinuleg elkeszult a teszta is, es a sutoben a paradicsom.
A jol atsult, megszottyosodott kis felgomboket keverd bele a szoszba, mindenestul mehet majd a teszta tetejere.

Ha van kedved, sajtot is reszelhetsz a tetejere (parmezannal a legfinomabb!), es keszulj, mert nagyon jol fogsz lakni :)

2 megjegyzés:

  1. Kedves vicces Berry, ma ezt készítettem ebédre és nagyon elégedetten faltam be az ebédet. Köszönjük! ja, és 11-kor megvakartam a fejem, hogy kéne vmi ebéd, kinéztem a receptet, még piacra is mentem hagymáért és mégis időben asztalhoz ültünk. Így imádok főzni! Gyorsan, egyszerűen! :-) Ildi, Vince és Szofi

    VálaszTörlés
  2. Ildi!! :)

    Igazan megmelengette a szivemet a hozzaszolasod :)
    Nagyon orulok, ha sikerult hasznos recepttel szolgalnom :)
    Ismersz - imadok fozni, de nem szeretek egy etel elkeszitesere tul sok idot szanni :))
    Sokszor olellek Benneteket, es remelem, hogy a kesobbiekben is talalsz kedvedre valo inspiraciot az oldalon :)

    VálaszTörlés