2015. március 30., hétfő

Fahejas-mandulas csiga

 
Husvethoz kozeledve szeretettel ajanlom figyelmetekbe ezt a receptet.
Az elkeszult csigak finomak, csinosak, illatosak, kiadosak, raadasul ahhoz kepest, hogy kelt tesztabol vannak, keves macerat igenyelnek :)

      https://www.facebook.com/feeldelightphotography?fref=ts https://www.facebook.com/ladyberrykitchen?fref=ts


Hozzavalok (kb. 25 db-hoz)
1 zacsko szaritott eleszto (vagy fel kockanyi friss)
250 ml meleg viz (ne legyen forro!)
100 g cukor (nem xilit)
400 g liszt
1 ek fahej
1 ek sutopor
1 kk so
175 g vaj (megolvasztva)
vanilia
2 ek almaecet

A toltelekhez
70 g mandula
1 ek fahej
50 g cukor
kb. 20 g vaj

Elkeszites
1. Az elesztot szorjuk (vagy morzsoljuk) a meleg vizbe - a langyosnal egy kicsit melegebb legyen, de semmikepp se forro - keverjuk el a cukorral, es hagyjuk felfutni az elesztot. Kb. 10 perc.
2. Szorjuk egy talba a lisztet, fahejat, sutoport, sot, a megolvasztott vajat, a vaniliat es az almaecetet. Amikor felfutott az eleszto, akkor ontsuk a szaraz hozzavalokhoz a folyekonyat, es kezzel gyurjuk szep, fenyes tesztava. Ha ragadosnak bizonyulna, akkor batran adjunk hozza meg egy kis lisztet.
1 orat kelesztjuk valami finom, meleg helyen. (en pokrocok ala szoktam tenni :))
3. Az 1 ora elteltevel gyurjuk at, es 15 percre tegyuk a fagyasztoba. (ne kerdezzetek, hogy miert. Igy olvastam az eredeti receptben, kiprobaltam, es amellett, hogy klassz volt utana formazni, csodas lett a vegeredmeny, ugyhogy legkozelebb is igy fogom csinalni :))
4. Ekozben lisztezzunk meg egy feluletet, ahol kinyujthatjuk majd a tesztat es a botmixer keses apritojaba dobjuk bele a toltelekhez valokat (mandula, fahej, cukor), es zuzzuk ossze oket. En szeletelt mandulat hasznaltam, de a sozotton kivul barmelyik ugyanolyan jo :)
A 15 perc elteltevel nyujtsuk a tesztat kb. 40x25 cm-es teglalappa. Egy picit olvasszuk meg a vajat, es kenjuk meg a tesztat. Szorjuk ra egyenletesen a tolteleket.
5. Vagjunk egyenlo szeles csikokat a tesztabol, tekerjuk fel csiganak, es sutopapirral belelt tepsibe tegyuk oket egymastol kicsit tavolabb, hogy ne suljenek ossze.
20-25 perc alatt megsul :)
 
     Facebook oldal  Facebook oldal
 

Facebook oldal






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése