Persze ha lenne egy irogepem, akkor azzal lenne lejegyezve minden a vilagon - de sajnos (meg!) nincs olyanom :)
A fuzetemben sorszamozottan kovetik egymast a receptek, es az oldal tetejere mindig odavesem, hogy az adott etel milyen kategoriaba tartozik - salata, foetel, leves, suti. Suti. Edesseg. Suti.
Tulnyomo tobbsegben ugyanis sutemenyek szerepelnek benne - hogy van ez?!
Az egyik aktualis kedvencunket osztom meg Veletek.
Gyerekek es felnottek egyarant odavannak erte, elkesziteni pedig ezt sem egy nagy "vasziszdasz" :)
![]() |
Foto: Feel Delight Photography |
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 (kezeletlen heju) citrom reszelt heja
so
3 tojas
20 dkg liszt + sutopor
10 dkg afonya2 banan
Elkeszites
1. A vajat 8 dkg cukorral, a citrom lereszelt hejaval es a soval habosra keverem.
2. Szetvalasztom a tojasokat, es egyesevel adom a vajas keverekhez a tojassargakat.
3. A tojasfeherjet a maradek 2 dkg cukorral elektromos habverovel kemeny habba verem.
4. Osszekeverem a lisztet a sutoporral, es a tojasfeherjet es a lisztet felvaltva adagolom a vajas masszaba.
5. Amikor keszen van, akkor kivajazott tepsibe beleontom a teszta felet, leretegezem a felkarikazott banant, befedem a teszta masik felevel, es elrendezem az afonyat a tetejen.
Legkevereses sutoben kb. 45 perc alatt keszul el (160 fokon), a mi csoffadt kis gaz sutonkben 30 percnel tovabb nem hagyhatom, mert az aktiv szen nem finom :)
Jo etvagyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése