Nem tudok betelni a latvanyaval, illataval, izevel!
Keszult eddig belole fuszeres olaj, csilis-rozmaringos zoldborso leves, es ez a csokitorta.
![]() |
Foto: Feel Delight Photography |
Hozzavalok
1 dl extra szuz olivaolaj
1 agacska friss rozmaring
1 nagy tojas
3 ek cukor1 dl tej
10 dkg etcsoki
17 dkg liszt
1 csapott tk sutopor
csipet soElkeszites
1. Ontsd egy serpenyobe az olivaolajat, szord bele a rozmaringot, es nem tulsagosan felhevitve azt, susd meg a fuszernovenyt (kb. 3-4 perc - ezido alatt atveszi az olaj a rozmaring izet)
2. Szurd at az olajat, a rozmaringot tedd felre (arra majd csak akkor lesz szukseged, amikor megsult a suti)
3. A tabla csoki felet olvaszd meg, a masik felet pedig tord apro darabokra
4. Egy talba keverd ossze a hozzavalokat a szokasos sorrendben - elobb a nedves hozzavalok, vegul a szarazak.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe es kb. 25 perc alatt susd meg :)
Vegul szorhatsz ra porcukrot is - mi ezt kihagytuk -, es rendezgesd el a felretett rozmaringot is a tetejen.
Egyszeruen odavagyok az ilyen jellegu sutemenyekert - az allagat mintha csak nekem talaltak volna ki!
Meg masnap is tokeletesen friss (persze ha hagytok neki eselyt :))
A fotozas kulon elmeny volt, koszi, Gabor :)
A receptet pedig a dolevitablog oldalan talaltam, neki is halas koszonet :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése